Consultant worden

Wat is een Consultant ?

ConsultantDe algemene verklaring van de naam Consultant, adviseur, is volgens Wikipedia als volgt gedefinieerd:
“Een adviseur (Engels: consultant) is iemand die zijn of haar kennis in dienst stelt van anderen, en daarbij over het algemeen voor vele verschillende klanten werkt.”

Wat aanbieden ?

Nu is het mogelijk om op allerlei gebieden consultant werkzaamheden te verrichten. Vaak richt een consultant zich op een bepaald marktsegment en specialiseert zich hierin.
Het consultant werk dat men als zelfstandig opererend consultant van thuis uit kan uitvoeren richt zich vooral op de zaken als mobiele telefonie, energie en 3 in 1 pakketten met internet, digitale televisie en vaste telefonie. Deze drie onderwerpen zijn zaken waar iedereen tegenwoordig mee te maken heeft en waarvan men natuurlijk het beste dat mogelijk is wil krijgen voor de goedkoopste prijs.Hoe aanbieden ?

De markt voor deze voornoemde zaken is vrij groot en constant in beweging. Kijk alleen al naar het aantal mobile telecom providers zoals KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, Ben, Simpel en nog meer men al in Nederland tegenkomt. Om hier constant van de laatste nieuwtjes en mogelijkheden op de hoogte te zijn ben je als alleenstaande consultant een groot deel van je tijd online bezig met het vergaren van informatie.
Men kan nu als zelfstandig consultant er op uit gaan via bijvoorbeeld affiliate marketing als Daisycon en Tradetracker, maar ook via een georganiseerde firma als WSWebsTelecom waar men zelf een netwerk van consultants kan opbouwen waarbij je ook nog een commissie verdiend over contracten die zij afsluiten.

Kennis en Enthousiasme.

Als consultant is het natuurlijk belangrijk om van de door jou aangeboden diensten ook alles af te weten en om het enthousiasme dat je bezit voor deze diensten over te brengen op je aanstaande klanten.
Je verkoopt uiteindelijk een product waar aanstaande klanten vragen over hebben en vaak ook hun twijfels.
Veel aanstaande klanten waar je op gesprek komt zijn al door kennissen en familieleden beïnvloed over de keus die zij al in gedachten hadden.

Jij als consultant wordt gezien als de expert en moet daarom ook op al hun vragen het juiste antwoord klaar hebben. Je moet de onderlinge verschillen weten tussen de providers en waar de een beter of goedkoper in is dan de ander, ook moet je op de hoogte zijn van jaarafrekeningen voor energie en een klant uit kunnen leggen waarom het voordeliger is bij maatschappij A energie af te nemen dan bij maatschappij B. Weet je niet direct de juiste antwoorden op de door de klant gestelde vragen zal dit niet ten goede komen aan je verkoop resultaten.
Zoals gezegd zal je parate kennis en enthousiasme welke je over het onderwerp overbrengt op de klant vaak de uiteindelijke doorslag geven voor het afsluiten van een contract.

 Nieuw abonnement ?

Verdiensten

verdienstenDe verdiensten kunnen oplopen van enkel tientallen tot honderden euro’s, allemaal naargelang men meer of minder klanten binnen haalt. Bedenk dat men op een mobiel sim-only abonnement al snel  tot 25 euro kan verdienen, de verdiensten voor vaste abonnementen met telefoon lopen nog hoger op.
Buiten het zelf bezoeken van klanten kan men natuurlijk ook op internet de nodige reclamelinks en websites opzetten om zo een nog grotere klantenkring te vergaren, want wie gebruikt er tegenwoordig nou niet het internet om iets op te zoeken of te kopen ?
Enkele voorbeelden hiervan zijn Mobi-Cross, Telecomaanbod, 123ADSL, Energieaanbod en Hostingaanbod.

 

 

 

1 comment for “Consultant worden

Comments are closed.