Verdienen met Fotografie

joeri_met_fototoestel02Iedereen heeft wel eens foto’s gemaakt, al is het met een telefoon, hetgeen tegenwoordig eigenlijk meer gebeurd dan dat men met een telefoon belt.
Maar om echt te verdienen met fotografie heeft men toch een betere fotocamera met ook meerdere opties nodig. Een van de eisen hierbij is toch wel het gebruik van een spiegelreflex camera, maar de digitale compact camera’s van tegenwoordig maken zeer goede kwaliteit foto’s.

Voor het verdienen met fotografie kan men een (of meerdere) keuze(s) maken uit enkele favoriete bezigheden met fotografie.

Afdrukken verkopen

Mooie en aparte foto’s worden vaak goed gewaardeerd en er zijn dan ook veel mensen te vinden die deze graag aan de muur bij hun thuis zouden willen hangen, je kan deze dan ook hiervoor aanbieden. Je kan foto’s aanbieden via een eigen site of social media, maar er zijn ook sites zoals “Werk aan de Muur” waar je je foto’s op kan aanbieden.
Je kan natuurlijk ook je foto’s aanbieden in een plaatselijke winkel, zorg dat je foto’s dan herkenbaar zijn door bijvoorbeeld stads- of dorpsgezichten van de stad waarin je ze aanbiedt. Zo zullen lokale mensen ook aangetrokken worden door de foto’s die voor hun heel erg herkenbaar zijn.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Urbex fotografie zoals bij C2JO Photography te zien is.green-monster-c2jo-photography

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken en fotograferen van (meestal) verlaten gebouwen en omgevingen die doorgaans voor het publiek niet opengesteld zijn. De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen. (Wikipedia)

Wil je er voor zorgen dat kopers zeker weten dat ze iets unieks hebben gekocht ? Maak dan je foto’s exclusiever door slechts ene beperkte (genummerde) oplage aan te bieden.

Stock fotografie

Met Stock fotografie verkoop je de foto’s die je gemaakt hebt via een online stocksite zoals Shutterstock of iStockphot. Bij elke foto verkoop ontvang je een klein bedrag van de verkoop.
Om op deze manier te verdienen moet je wel heel veel foto’s verkopen, maar ook moeten je foto’s toegelaten worden op de stocksites. Iedere foto die je upload wordt door een kritisch team bekeken voordat deze worden toegelaten. Hoofdzaak is daarbij ook dat de foto’s van hoge kwaliteit, origineel en inzetbaar voor diverse doelen moeten zijn, vaak geen makkelijke opgave.

Workshops geven

Heb je kennis van camera’s, hoe ze in elkaar zitten en je de beste resultaten er mee kan behalen ?, probeer dan deze kennis over te dragen aan beginners door het geven van beginnerscursussen.
Maar als je echt iets bijzonders kan is er ook meer dan voldoende vraag naar professionele workshops voor gevorderden.

Probeer eventueel eens bij de lokale buurtvereniging of volksuniversiteit of men niet op zoek is naar een docent.Bedrijfsfotografie

CFS_SmartPacker_SX400Bedrijven hebben vaker foto’s nodig voor reclamedoeleinden of v0or hun bedrijfswebsite, een prima doelgroep om je kunsten en diensten aan te bieden. Menigeen heeft zich vaak gespecialiseerd in het maken van foto’s van werkprocessen en bedrijfsproducten. Een probleem is vaak het onder de aandacht brengen van jezelf, vaak heb je een website om je foto’s te promoten, maar dan moet zo’n bedrijf wel toevallig op jou site uitkomen. Zorg dat je een goedgevulde portfolio hebt die ook industrieel of bedrijfsmatig gericht is en ga langs bij het bedrijf om zo hun interesse op te wekken, of maak een mooie foto van het pand en stuur deze op als een aanzichtkaart .

Aankoop en verkoop van apparatuur

Heb je goede handelaars kwaliteiten en ben je technisch onderlegd op het gebied van fotoapparatuur ? Koop dan bijvoorbeeld via ebay, marktplaats of andere handelarensitestechnish-fototoestel apparatuur op die je (eventueel) repareert, schoonmaakt en voorziet van een goede omschrijving en een paar mooie foto’s, en zo weer door verkoopt. Je zult zien dat dit snel een aardig centje kan bijverdienen.

Fotografeer voor particulieren

Het fotograferen voor particulieren is een van de grootste en meest makkelijke markten om in te werken alhoewel er veel concurrentie is omdat tegenwoordig iedereen wel een fototoestel in zijn bezit heeft. Je kent altijd wel iemand die binnenkort iets te vieren heeft en een goede fotograaf kan gebruiken om het vast te leggen. Bruiloften, feestjes, portretten, profielfoto’s, huisdieren, etcetera. Er zijn genoeg gebeurtenissen waarbij goede foto’s gewenst zijn.

Evenementen en hobby’s fotograferen

Als je graag foto’s maakt van evenementen zoals sportwedstrijden, film premières, openingen etc. kun je daar ook nog wat mee verdienen. verkoop je foto’s via bij voorbeeld de site Oypo, jij bepaalt de prijs van je foto’s en anderen kunnen deze eenvoudig bestellen.

Algemeen

Houd in je achterhoofd dat de best verdienende fotograven niet per se altijd de beste fotograven zijn. De best verdienende fotografen weten zichzelf en hun werk gewoon beter te verkopen.
Meer geld verdienen aan je foto’s kun je dus realiseren door meer bezig te zijn met marketing, netwerken en socialisering. Over het algemeen is het werken aan je bedrijf lucratiever dan het maken van de mooiste foto’s.