Startpagina

 

start9Een eigen startpagina maken om daarmee geld te verdienen is natuurlijk geweldig en geheel gratis, maar het is natuurlijk ook een hele leuke bijkomstigheid als je startpagina vooral een hobby wordt waar je met veel plezier aan werkt. Er zijn een aantal opties om relatief veel geld te verdienen met een eigen gratis startpagina. De beste startpagina┬┤s bieden jouw als beheerder van een gratis site de mogelijkheid om banners en affiliate links te plaatsen. Deze banners kunnen van een bedrijf zijn die jou daar een vergoeding voor geeft. Daarnaast is het mogelijk om met affiliate marketing goed geld te verdienen, waarbij je affiliate links opneemt in je eigen gratis startpagina. Indien bezoekers dan via jouw affiliate link een product aanschaffen, een vakantie boeken of een dienst afnemen, kun jij daar geld mee verdienen. Er zijn verschillende affiliate bedrijven zoals Trade Tracker, Daisycon, TradeDoubler en iMailo die een grote keuze aan mogelijkheden bieden en waar jij je aan kunt melden als affiliate partner. Een eigen startpagina maken, kan dan ook zeker winstgevend zijn.

Startpagina’s hosten.
Zoals reeds aangegeven is een andere mogelijkheid natuurlijk het zelf hosten van een site waarop jijzelf en anderen internetgebruikers startpagina’s kunnen aanmaken. Maken anderen gebruikers startpagina’s op jou site trekt dat meer bezoekers en zo ook meer mensen die jou links en verwijzingen zullen vinden en gebruiken.
Voor het opzetten van een eigen startpaginasite is natuurlijk wel een investering nodig; je hebt een domeinnaam, serverruimte, en als belangrijkste een startpagina script nodig voor het maken van de startpagina’s. Ben je handig en heb je ervaring met programmeren kun je zo’n script misschien zelf maken, anders zijn er nog altijd bedrijven of andere internetgebruikers die je hierbij kunnen helpen.

Kortom je hebt een aantal zaken nodig voor je eigen startpagina site:

  • domeinnaam
  • serverruimte
  • startpagina script / site layout

Voorbeelden van providers waar je voor deze benodigdheden terecht kunt zijn onder andere: HostingDomeinen, Versio, Yourhosting en Transip